Dragi oaspeți,

Cum a pornit totul

În copilărie, am privit întotdeauna cu mare admirație palatele din centrul străzii principale din Oradea, visând să devin într-o zi directorul unui hotel dintr-o clădire frumoasă veche… Apoi, în final, m-am îndreptat spre jurnalism, media, viața publică și culturală. Însă, ca un orădean înrădăcinat, un patriot local, am avut întotdeauna mare grijă și diligență în legătura cu moștenirea reprezentată prin clădirile iubitului meu oraș, și chiar am gustat din activitatea unei agenții imobiliare. În acea perioadă, în anul 2007, am reușit să cumpăr primul imobil pentru părinții mei, Casa Kolozsváry, unde era pe atunci un birou, iar înainte de asta era un showroom de modă. Ulterior, în 2017, am aflat că va fi de vânzare și un apartament de la etajul doi, cu balcon. În acel moment am simțit că tot ceea ce am visat cândva, acum se poate realiza, chiar și dacă numai în parte. Într-una dintre cele mai frumoase clădiri din centru, am reușit să obțin două apartamente reprezentative. În acel moment am decis să proiectez și să decorez cele două apartamente, ca și cum aș locui chiar eu în ele.

Atunci și acum

Vă invit într-o călătorie în timp, la Casa Kolozsváry, construită în anul 1912 de către văduva bijutierului Kolozsváry Sándor, fiind unul dintre celebrele palate familiale din Oradea de acum o sută de ani. După mai bine de o sută de ani, imobilul impozant cu trei etaje a fost reînnoit pe interior și exterior în decursul anilor 2018-2019 și astfel a devenit din nou „bijuteria” din centrul istoric.

În două dintre cele mai frumoase apartamente, pe care le-am mobilat într-un stil elegant și romantic, puteți acum petrece câteva zile bucurându-vă de atmosfera istorică a orașului de pe malul Crișului Repede. Sunt puse la dispoziție două apartamente mobilate confortabil, complet renovate și accesorizate, la primul și al doilea etaj, fiecare oferind o vedere unică asupra centrului orașului Oradea.

Design deosebit

În 2017, după ce am cumpărat al doilea apartament, a început renovarea fațadei, datorită excelentului arhitect Emődi Tamás. Bazându-ne pe fotografii contemporane, am recreat impozantul complex de proprietăți în starea de acum o sută de ani. Designerii de interior Tuzson Róbert și Stef Diana și-au dat seama rapid de ceea ce ne-am dorit: când priviți pe ferestrele apartamentelor, trebuie să simțiți pulsul și agitația unui oraș vechi de aproape o mie de ani și nu în ultimul rând să vă bucurați de interiorul reproiectat, în timp ce vă simțiți confortabil și vă puteți mișca ca în propria casă. Echipele lui Elek Lajos și Csegő Beni au dovedit o mare toleranță, creativitate și know-how în fața sarcinii, pe care o puteți experimenta și dumneavoastră atunci când ne vizitați.

Urarea noastră

Vă doresc să purtați cu dumneavoastră o mică felie din Oradea atunci când vă cazați aici: aerul, frumusețea, vibrația acestui oraș, care de aproape o mie de ani găzduiește orașul fondat de Regele Sfântul Ladislau, aici, la poarta de vest a Transilvaniei..

Cu respect și mulțumiri,

Villányi Zoltán, proprietar Vili Apartments